top of page

Swipeline | Nov. 29, 2023

Updated: Dec 18, 2023


E-ticaret işletmelerinin büyümesine yardımcı olan Fevup Brands, 23.7 milyon TL yatırım aldı


Geçtiğimiz yıl kurulan Fevup Brands, uluslararası adıyla “Brand Aggregator” yani e-ticaret toplayıcısı modelinde faaliyet gösteriyor.


E-ticaret platformlarında satış yapan işletmeleri bünyesine katarak yönetimini devralan ve böylelikle dağıtım, satış gibi operasyonları üstlenerek büyümelerine yardımcı olan yerli girişim Fevup Brands, Mercan Kimya'dan 23.7 milyon TL yatırım aldı.


Kendisini global e-ticaret odaklı bir yatırım şirketi olarak tanımlayan Fevup Brands, uluslararası adıyla "Brand Aggregator" yani e-ticaret toplayıcısı modelinde faaliyet gösteriyor. Toplayıcılık iş modeli, en temelde çeşitli ölçeklerde Amazon gibi platformlarda satış yapan e-ticaret işletmelerini devralmak ve bunları yeni pazarlara açmak ve süreçlerini optimize ederek bu markaların operasyonlarını ölçeklemek olsa da, Fevup Brands bu modeli birkaç adım öteye taşıyor.


Girişim; bünyesindeki proje yönetimi, kurumsal yönetim, markalaşma, veri bilimi & yapay zekâ, tedarik yönetimi ve lojistik birimleri sayesinde son kullanıcıya kadar tüm e-ticaret süreçlerini veri ve istatistik biliminin bulguları ışığında kendi bünyesinde yürütüyor. Markaların satış ve pazarlama, reklam yönetimi, uyum ve benzeri metriklerinin optimizasyonunu one-stop-shop biçimde bünyesinde yürüten Fevup Brands, bu kapsamdaki faaliyetlerini gerçekleştirirken yurt dışında iştirakler kurmak, pazaryeri ve ödeme hesapları açmak veya en yeni akıllı teknolojileri edinmek gibi yatırımları da hayata geçiriyor.


Fevup Brands’in marka portföyünde halihazırda Türkiye’de geniş bir müşteri tabanına hitap eden bilinir moda markalarının yanı sıra yakın zamanda küresel çapta bilinirlik kazanması hedeflenen farklı kategorilerde çeşitli ürün gamına sahip yeni yeni markalaşan fikirler de bulunuyor.


Yatırımın ardından görüşlerini belirten Fevup Brands CEO'su Ferhan Yıldızlı, Türkiye’de kimya endüstrisinde öncü AR-GE şirketlerinden biri olan Mercan Kimya’nın Fevup Brands yatırımcıları arasında katılmasının şirketin sürdürülebilir başarısının anahtarı olan kurumsal kültürü üzerinde muazzam bir etkisi olacağına hiç şüphesinin olmadığını aktarırken; bu yatırımın Fevup Brands’in tedarik, markalaşma, uluslararası lojistik ve pazar lansmanları gibi operasyonlarının ölçeklenmesinde önemli bir itici güç olacağını belirtti.


bottom of page