top of page

Startupteknoloji | Nov. 29, 2023

Updated: Dec 18, 2023


E-ticaret merkezli yatırım şirketi Fevup Brands, Mercan Kimya’dan 23 milyon 788 bin 710 TL yatırım aldığını açıkladı. İki şirket arasında gerçekleşen yatırımın işte detayları!

Fevup Brands hem yerli hem de yabancı markaların fikri mülkiyet unsurlarıyla birlikte asli unsurları devralıp bünyesine katıyor. Aynı zamanda markalarla gerçekleşen ticari anlaşmalarda markaların çevrimiçi dağıtıcısı şeklinde e-ticaret kanalları üzerindeki satışı üstleniyor. Global e-ticaret merkezli yatırım şirketi için “Brand Aggregator” olarak tabir edilebilir. Diğer bir ifadeyle uluslararası marka toplayıcısıdır.


Fevup Brands, E-Ticaret Süreçlerini Kendisi Yürütüyor


Global e-ticaret merkezli yatırım şirketi, toplayıcılık iş modeliyle çeşitli çalışmalara imza atıyor. Toplayıcılık iş modelinde farklı farklı ölçeklerde e-ticaret işletmeleri devralıyor. Bu alınan e-ticaret işletmelerinin yeni pazarlara açılması ve süreçlerinin de optimize edilmesini sağlıyor. Aynı zamanda markaların operasyonlarını ölçekliyor.


Global e-ticaret merkezli yatırım şirketinin bünyesinde lojistik, proje yönetimi, markalaşma, tedarik yönetimi, kurumsal yönetim, veri bilimi & yapay zeka birimleri yer alıyor. Girişim, son kullanıcıya kadar ki tüm e-ticaret aşamalarını kendisi yürütüyor.


Fevup Brands; reklam yönetimi, pazarlama, satış ve uyum gibi metriklerin optimizasyonunu one-stop-shop şeklinde gerçekleştiriyor. Girişim; en yeni akıllı teknolojileri edinme, yurt dışında iştirakler kurma, ödeme hesapları açma ve pazar yeri ödeme hesabı açma işlemleriyle ilgili de hizmet veriyor.


Girişimin marka portföyünü oluşturan şirketler arasında moda gibi birçok şirket yer alıyor. Bu şirketler, geniş müşteri tabanına sahiptir. Aynı zamanda farklı ürün gamına sahip yeni markalaşan fikirlerde girişimin marka portföyünü oluşturuyor.


Global e-ticaret merkezli yatırım şirketinin CEO’ları arasında yer alan Ferhan Yıldızlı, Mercan Kimya’nın yatırımcı olmasının girişimin sürdürülebilir başarıya ulaşmasında etkin rol oynadığını açıkladı. Bu yatırımın kurumsal kültür üzerinde önemli etkiye sahip olacağını belirtti. Girişimin; pazar lansmanları, tedarik, uluslararası lojistik, markalaşma vb. operasyonları ölçeklendirmede rolü büyüktür.


https://startupteknoloji.com/fevup-brands-23-7-milyon-tl-yatirim-aldi/

bottom of page